19 de maig 2020

DIMARTS 19, EMOCIONA'T




Bon dia

El jardí de les aquàtiques és un racó de l'escola al que sovint no fem cas massa. És un exemple de jardí singular, ple de vida i que necessita moltes cures. Sinó mireu aquestes fotos.


Avui a Emociona’t parlarem de com actuar de manera ASSERTIVA davant d'un conflicte.
A vegades pots entrar en un conflicte amb una o més persones quan tenim interessos, necessitats o expectatives oposades, pots percebre un conflicte a través d'accions o expressions mútues de confrontació i a vegades, fins i tot, amb la intenció d'agredir o danyar a la part rival. 
Has de saber que el conflicte no és una cosa bona o dolenta, sinó que és una cosa natural i forma part de la vida.
Cada ésser humà és diferent i té diferents necessitats, desitjos, expectatives, creences, emocions... i quan tens un conflicte l'associes a enuig, ruptura o fins i tot a violència. I sol estar acompanyat d'emocions pertorbadores o desagradables com la ràbia o la por. 
El conflicte no és dolent en si mateix, a vegades és inevitable però, la clau està en com respons tu mateix/a davant d'un conflicte.

Ara et deixo un vídeo que explica resumidament els diferents estils amb els que pots respondre davant d'un conflicte:

Flow, empatia.. OMG!! Oh my goig! - betevé

Trobem que pots respondre amb tres estils diferents:
  • Estil agressiu: És la resposta visceral, la de la lluita i l’atac. Et porta a tenir una mala relació amb l’entorn o entrar en lluites.

         

  • Estil passiu: És la resposta de la fugida. Et porta a eludir els conflictes, a no defensar-los ni defensar els teus drets.
      

  • Estil assertiu: És l'únic que proporciona una forma satisfactòria de resoldre els conflictes; no sol ser un estil que surti de forma natural, és una habilitat que s'ha d'aprendre.
Per ser assertius has de ser capaç de defensar-te sense atacar, és a dir, sense provocar una actitud de lluita en l'altra persona.
Tracta d'explicar com et sents o què no estàs disposat a consentir en lloc d'atacar, jutjar o culpabilitzar als altres.

Si t'autoafirmes de manera assertiva, és a dir, si et defenses sense atacar als altres, els informaràs que t'han fet mal, que estàs enfadat i que no estàs disposat a consentir aquesta situació.
Si en lloc d'afavorir una situació agressiva o fugir davant l'atac, dius això amb fermesa però també amb respecte, serà més possible que els altres t'escoltin i deixin de fer-te mal.
Quan vegis que entres en un conflicte, primer, ATURA'T I PENSA.
No val la pena perdre els nervis si pots arribar a aconseguir dir el mateix però sense arribar a alterar-te, no creus? No guanyaràs res.

T'animo a que apliquis l'assertivitat d'ara en endavant i que comprovis per tu mateix com canvien les coses només canviant una mica la teva actitud!

Fins dimarts que ve!!












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada