QUÈ FEM, QUI SOMLA SEU DE L’ESCOLA VIVER CASTELL DE SANT FOIX

És un espai públic de formació professional post-obligatòria del perfil agrari i ambiental, de l’Ajuntament de Barcelona, gestionat pel Consorci d’Educació de Barcelona. Situat al municipi de Santa Maria de Martorelles, limítrofe amb el Parc Natural de la Serralada  Litoral.OFERTA EDUCATIVA
Aquest curs 2022-2023 hem iniciat dos programes nous: un PFI d’auxiliar d’activitats forestals i un IFE d’Auxiliar en Cura d’Animals i Espais Verds. (Pel curs 2023-2024 hi ha canvis significatius, consulteu la pestanya corresponent d'aquest blog)
Descarrega els tríptics:

Què te d'especial aquest centre?
És a tocar dels boscos del Parc de la Serralada Litoral dins un municipi sobretot forestal. És doncs un lloc ideal per iniciar-se en les tasques relacionades amb el bosc.
Els professionals que hi treballem tenim experiència en la formació pràctica d’activitats com la jardineria i l’horticultura.
Disposa d'instal·lacions i equipament  tècnics perquè els alumnes tinguin una experiència propera a la dels professionals.

L’ENTORN
En 4,5 hectàrees amb 
  • diversitat de jardins: roserar, aquàtiques, laberint, rocalla, gespes, geomètriques… 
  • entorn proper de forest mediterrani: bosc, torrents, àrees de desembosc... A més l’escola gaudeix de les possibilitats que ofereix el Parc Natural de la Serralada  Litoral.
  • espais de producció de viver: hivernacle fred i hivernacle calent, umbracle, ombrejat i zones de cultiu...
  • horts de producció agroecològica
  • zona de compostatge, magatzems i tallers. 
  • 2 edificis amb:  aules, biblioteca,  sala d’informàtica i altres serveis (vestuaris...)


BASE PEDAGÒGICA

Amb l'aprenentatge productiu l’alumne consolida les competències professionals amb els treballs al garden propi, els manteniments amb conveni del Parc Plana Lledó de Mollet i d'àrees verdes de Sant Fost de Campsentelles, i també en d’altres serveis externs en ens públics o privats.
Participem també en fires com Girona temps de flors, a Girona; Exposició Nacional de Roses a Sant Feliu de Llobregat, ...
Tot plegat configura un entorn que possibilita l’aprenentatge en situacions reals que afavoriran la posterior inserció laboral.


CALENDARI
Establert pel Departament d’Educació per a tots els centres educatius.

SERVEIS
Transport gratuït per l'alumnat en autobús privat des de Mollet al centre.
Anada:
8:15h. Av. Badalona, 12. Mollet del Vallès.
8:30h. Arribada a l’escola
Tornada:
14:00h. Sortida de l’escola.
14,15h. Av. Badalona, 12. Mollet del Vallès.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada