18 de maig 2020

DILLUNS 18, DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUSAvui es celebra el Dia Internacional dels Museus (DIM) que, amb la frase 'Obrim finestres', ens obren virtualment les seves portes per a que puguis visitar-los des de casa.
El lema enguany del DIM 2020 és "Museus per a la igualtat: diversitat i inclusió"

Aquí en teniu un bon enllaç per a entrar i conèixer aquests fons museístics i les propostes elaborades per celebrar el Dia dels Museus:


Estem a la primavera, la època més bonica de l'any i com que seràs jardiner /a, t'agradarà apreciar la varietat de plantes, arbres, arbusts i flors en la seva esplendor més òptima.
Però és possible que t'hagi passat alguna cosa d'aquestes...
Has sentit mals de cap, marejos o canvis de temperatura?
Doncs no et preocupis!
És normal en aquesta estació de l'any.
Cada vegada les primaveres són més estiuenques a causa de l'escalfament global del planeta i, com a conseqüència, et trobes més exposat a patir aquest tipus de mals de cap a la primavera o l'estiu i no tants a l'hivern i tardor per les pressions atmosfèriques, ja que les temperatures pugen molt de cop.

Et recomano que si pateixes de mals de cap -també anomenats cefalees o migranyes- si notes de manera persistent el dolor, que intentis seguir aquests remeis naturals:
  • Intenta mantenir la zona per on et mous ventilada; 15 minuts amb la finestra oberta ja és suficient.
  • Dorm entre 7 i 8 hores diàries. La regularitat en les hores de descans és important.
  • Evita els aliments picants, salats i molt calents, així com les begudes massa fredes.
  • Evita l'exposició solar en les hores centrals del dia. Protegeix-te el cap amb una gorra o un barret.
  • Pressiona, durant 30 segons, la zona situada entre el dit polze i el dit índex -segons la medicina tradicional xinesa existeixen uns canals energètics pel nostre cos que produeixen malestars en cas de bloquejar-se, per això pressionem i destensem la zona que connecta amb aquella part del cos que fa molèsties.


Fes-te un massatge a la templa (sien), al darrere de les orelles i a la front amb oli de lavanda.
La reflexologia és una pràctica de la medicina alternativa. És la tècnica d'aplicar pressió als “ punts reflexes" ubicats a les mans, a les orelles i als peus. Aquests punts connecten amb els teus òrgans, així pots aconseguir alleugerir el dolor.

També pots fer aroma-teràpia.

REPTE 1.

Saps quines plantes automàtiques pots utilitzar pera la millora del mal de cap només inhalant-les?

Et deixo per quina lletra comencen.

L______
M_______
M____
E________
R_____

Sobretot és molt important la teva actitud. Procura relaxar-te i mantenir una actitud positiva encara que no et trobis en el teu millor moment. Perdre els nervis, plorar i lamentar-te no millorarà el que estàs passant.

Millorar la teva salut durant aquesta època depèn de tu!
(Pensa en positiu i rebràs bones vibracions ;-)

A PER LA SETMANA!!!!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada