Dilluns 25 de febrer el grup d'Hort hem fet una sortida al Bolet Ben Fet. Una cooperativa situada a Sant Antoni de Vilamajor.
A la visita ens han explicat tot el procés de producció de dues varietats de bolet: el shiitake i el maitake.
Per a que creixIn els bolets, el primer que fan es triturar diversos tipus de fusta (castanyer, roure...) i ficar-les en sacs junt amb cereals de cultiu ecològic i aigua. Després fan un procés d'esterilització durant unes 4 hores, i per últim afegeixen el fong.
Aquests sacs els guarden en unes cambres a una temperatura de 20-25º en unes condicions idònies d'humitat durant uns sis mesos. D'aquesta manera, els bolets podran crèixer sense problemes.
Cambra de cultiu |
Bolet creixent sobre la fusta |
Visita de la cambra de cultiu |
Visita de la cambra de cultiu |
Un cop hem acabat la visita per les instal·lacions, ens han regalat una caixa de cada varietat.
Us deixem amb el que més els ha agradat a cada noi:
Al Vicente, els bolets que ens han regalat
A l'Arn i a l'Eric els ha encantat la màquina trituradora.
Al Dani, veure com els bolet creixien dins els sacs de plàstics.
A en Màrius, les cambres on guarden els bolets.
Al Marc, les dues gates que ens han acompanyat durant la visita.
A l'Ivan, la cambra calenta i el reg que fan servir (que ens ha remullat durant la visita!).
Grup d'Hort.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada