10 de nov. 2014

SORTIDA AL LABERINT D'HORTA


Els alumnes de 2n van visitar el Parc del Laberint d’Horta a Barcelona, un dels parcs més antics de la ciutat.
Es començà a crear  l’any 1791 i pertanyia a la família Desvalls. L’any 1971 va passar a mans de l’Ajuntament i això va permetre que tothom pogués gaudir d’aquest magnífic parc.
L’any 1993 es creà el Centre de Formació del Laberint i una biblioteca especialitzada, tot centrat en la formació de jardineria.

El parc del Laberint està rodejat d’un bosc mediterrani (Collserola), i dins podem trobar tant un estil de jardí neoclàssic com romàntic. A més a més, tot passejant trobem diferents escultures, fonts, basses, etc.

El punt més característic d’aquest jardí és el seu laberint. Com a curiositat, cal comentar l’escultura que trobem a la seva entrada, on els protagonistes són Teseu i Ariadna.


EL MITE DE TESEU I ARIADNA

Teseu i Ariadna
Cada nou anys els atenencs tenien que enviar a set nois i noies al laberint per ser devorats pel Minotaure (un monstre amb cos d’home i cap de bou que va ser tancat al laberint). Teseu es va oferir per anar a Creta i matar el Minotaure.
Ariadna, filla del rei de Creta, es va enamorar de Teseu i va decidí ajudar-lo amb la condició que després es casessin i fugissin lluny del seu pare.
Li donà un cabdell de fil perquè, després de matar el Minotaure, pogués sortir del Laberint.
Després de matar el Minotaure en un combat cos a cos, Teseu aconseguí sortir del Laberint gràcies al cabdell d'Ariadna, i fugí amb ella. En una parada a l’illa de Naxos Teseu abandonà Ariadna.

2 comentaris:

M José Pellín ha dit...

Aquest parc em porta molts bons records d'infantesa....

Unknown ha dit...

M'agrada la part del laberint fet amb plantes pqerque mes que un joc sembla desafiament pels valents que s'ha atreveixen entrar el laberint.

Publica un comentari a l'entrada