15 de maig 2020

DIVENDRES, POSA'T EL DAVANT-AL!

Bon dia

Informació per a les famílies interessades en la preinscripció


La notícia diària de l'escola






Avui continuem parlant d'aquelles coses que fem habitualment a principis de maig. Les fotografies que veieu són de grups  de segon al Parc Cervantes de Barcelona fent de jurat al Concurs Internacional de Roses de Barcelona.

Per fer bé aquesta tasca cal saber valorar moltes coses de les flors: l'olor, el color, la distribució, ... Sempre hi ha un especialista que ajuda als alumnes de l'escola i els explica com fer les observacions per puntuar les roses. A les fotografies de sota es veuen els companys amb l'especialista fent la valoració de rosers.





“Tot s’aprofita, res es llença” és el lema de Nadiya Hussain, cuinera famosa per la sèrie l’Hora de menjar amb Nadiya i per haver fet el pastís de la reina Isabel II pel seu 90è aniversari.
  • Sabies que va guanyar un reality de cuina?
  • I que va tirar per terra molts estereotips sobre les dones musulmanes explicant els seus problemes pel bullying que va patir a la seva escola?
Si vols saber alguna cosa més d’aquesta dona clica a la seva fotografia:

- A tu et passa com a mi?
Quan faig arròs o pasta sempre en faig de més, primer perquè no aconsegueixo agafar la mesura i a més perquè així en tinc per fer una altra recepta.
Amb l'arròs blanc que et quedi d’una vegada per altra pots fer un arròs a la cubana, arròs tres delícies, amanida d'arròs o el plat que et proposo avui:

Pastís d’arròs
Quina gana!!
És una recepta senzilla i econòmica
Per elaborar 1 pastís individual que t'ompli bé la panxa, necessites:
  • 125 grs d’arròs
  • 2 llaunes de tonyina en oli
  • Maionesa
  • Formatge emmental rallat
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
Com el preparem?
  1. Bullim l’arròs amb una miqueta d’oli i sal el temps que ens indiqui el paquet (un consell per bullir-lo: el doble d’aigua que d’arròs)
  2. quan s’ha begut l’aigua, ja el tens a punt, el refredes sota l'aixeta en un escorredor i reserves
  3. Posa l’oli de les llaunes de tonyina a una cassola.
  4. Quan comenci a estar calent, sofregeix l’arròs ben escorregut en el mateix oli perquè agafi el sabor.
  5. Amb un cèrcol d’emplatar o qualsevol utensili de cuina que et serveixi per donar forma, ves fent capes:
    1. primer d’arròs
    2. després de mayonesa ben estesa de manera generosa
    3. ara posa una capa de tonyina
    4. una altra d’arròs
    5. una altra de maionesa
    6. una altra de tonyina
    7. i per últim el formatge ratllat (bastant formatge)
Retira el cèrcol d’emplatar i posa’l al forn escalfat previament a 200º fins que el formatge es gratini.
Es serveix calent

Desitjo que t'agradi ja que et quedarà per a llepar-se els dits!!

BUEN FINDE!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada