4 de març 2019

SORTIDA DEL GRUP D'HORT AL BOLET BEN FET

Dilluns 25 de febrer el grup d'Hort hem fet una sortida al Bolet Ben Fet. Una cooperativa situada a Sant Antoni de Vilamajor. 
A la visita ens han explicat tot el procés de producció de dues varietats de bolet: el shiitake i el maitake.
Per a que creixIn els bolets, el primer que fan es triturar diversos tipus de fusta (castanyer, roure...) i ficar-les en sacs junt amb cereals de cultiu ecològic i aigua. Després fan un procés d'esterilització durant unes 4 hores, i per últim afegeixen el fong.

Ensacat de la fusta
Esterilització
Aquests sacs els guarden en unes cambres a una temperatura de 20-25º en unes condicions idònies d'humitat durant uns sis mesos. D'aquesta manera, els bolets podran crèixer sense problemes.
Cambra de cultiu
Bolet creixent sobre la fusta

Visita de la cambra de cultiu
Visita de la cambra de cultiu


Un cop hem acabat la visita per les instal·lacions, ens han regalat una caixa de cada varietat.

Shiitake
Maitake
Us deixem amb el que més els ha agradat a cada noi:

Al Vicente, els bolets que ens han regalat
A l'Arn i a l'Eric els ha encantat la màquina trituradora.
Al Dani, veure com els bolet creixien dins els sacs de plàstics.
A en Màrius, les cambres on guarden els bolets.
Al Marc, les dues gates que ens han acompanyat durant la visita.
A l'Ivan, la cambra calenta i el reg que fan servir (que ens ha remullat durant la visita!).

Grup d'Hort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada