8 de maig 2020

DIVENDRES, 8 TALLER DE CUINA

Hola, bon dia
Ja torna a ser divendres. Tenim dos dies de descans per endavant: canvieu el ritme a us anirà bé. Avui us adjuntem un vídeo del muntatge de Girona de fa tres anys...va ser tota una feinada!!! Però va quedar espectacular.






Posa't el davantal
que avui toquen llegums!!

Bé que podria posar receptes de dolços cada setmana que no s'acabarien les idees perquè és més fàcil cuinar de capritx, però... i si el capritx siguessin cigrons o llenties?

Sííííí!! Llegums!!

Avui et presento una recepta per cuinar-les i no et caldrà una cullera per menjar-te-la!
Fa bon temps i potser et va més de gust un plat fred. 


Quina mandra ens fa normalment menjar llegums… potser si les coneixes una mica millor, pot canviar la teva opinió sobre aquest aliment tan saludable.

Què són els llegums?
Com a futur jardiner i horticultor segurament sabràs que els llegums són llavors. Llavors que trobem dins de les beines d'uns tipus de plantes anomenades lleguminoses. Juntament amb els cereals van ser les primeres plantes conreades pels humans, i el seu consum com aliment prioritari s'ha estès al llarg de la història per tots els racons del món.

Quins són els principals llegums que consumim?
De segur que coneixes els cigrons, les llenties, les mongetes blanques… d'altres fins i tot pots pensar que en són verdures, com per exemple els pèsols, les faves, la soja… fins i tot podem portar a debat els cacauets... hi ha qui diu que són fruits secs! i d'altres que en són llegums.

Que ens aporten a nivell nutricional?
Aquest “superaliment” conté nutrients imprescindibles per al correcte funcionament del nostre organisme. Són riques en:

  • Proteïnes: Contenen una important quantitat de proteïnes, per això són encara més importants si segueixes una dieta vegetariana o vegana, en aquests casos és molt beneficiós combinar-les amb cereals (arròs, quinoa..) que contenen els aminoàcids que no ens aporten els llegums i si la carn o el peix.
  • Hidrats de carboni complexes -el més saludables- però de digestió més difícil, per això de vegades els llegums no ens senten gaire bé, però això es soluciona habituant el cos a menjar-les.
  • I entre aquests hidrats de carboni: la fibra, tan important per la salut de la nostra flora intestinal.
  • Gairebé no tenen greixos, són molt bones quan es fa dieta per aprimar-se -sempre i quan no hi posem a les receptes xoriço o cansalada
  • Vitamines i minerals: Contenen bones quantitats de vitamines i oligoelements (calci, ferro, zinc, magnesi...) molt importants pel nostre organisme.
Com podem cuinar-les?
Tenim tot un món de possibilitats, podem cuinar-les amb verdures, amb peix, amb carn, amb arròs... podem fer molta varietat d'amanides!

Avui et proposo fer falafel de cigrons amb salsa de iogurt

Saps què és el falafel?
Podem dir que és semblant a les croquetes però fetes amb llegums i espècies, mira quina pinta!

Avui t'he fet llegir molt, així que la recepta la veuràs millor en aquest vídeo


I si et quedes amb ganes de més, pots provar a fer altres varietats de falafel: de llenties, de moniato, de pèsols… n'hi ha un munt de possibilitats.

Esperem a veure el teu plat de falafel
Bon profit!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada