No et preguntes cóm ens trobarem aquests espais de l'Escola?
En cas de que facis servir el mòbil et recomano que activis al final de l'entrada del bloc: Visualitzar la versió per a web
Se’ns acaba el curs!
Ja estem pensant en l’estiu i aquest any
amb més ganes, si cal, de veure a gent i de compartir moments.
Dimecres, des del bloc vas rebre informació
de com organitzar una festa sostenible.
Avui divendres prepararem un pica-pica
festiu
Què seria d’una festa sense un bon menjar?
El problema és que,
sovint, a l’hora de preparar un pica-pica es solen servir aliments poc
saludables: embotits, patates xips, pizzes processades…
Per tant, s’acaba
convertint en un àpat gens sa. I encara ho és menys si per beure es serveixen
refrescos i, per postres, n'hi ha dolços plens de sucre.
Però, fer un pica-pica
boníssim i saludable és possible!
Vols idees de receptes fàcils i saludables?
Per menjar pots preparar:
- Broquetes de meló i pernil
- Truita de carbassó
- Hummus de cigrons que pots menjar amb l’ajuda de palets de verdura crua (crudités) que poden ser de pastanaga, api, pebrots vermells, carbassó…
- Broquetes de síndria amb formatge fresc
- Gotets de gaspatxo
- Piruletes de formatge de cabra
- Ous farcits de tonyina
- Farcellets de carbassó i salmó fumat
Per beure:
- Sucs de fruita naturals
- Batuts casolans
- Llimonada casolana
De postres:
- Broquetes de fruita per exemple
Bé, ara ja tenim les
idees, què difícil triar només un parell per explicar-te avui.
La veritat és
que algunes són molt fàcils i trobaràs moltes receptes a la web.
Jo et proposo
fer les piruletes de formatge de cabra i aquí et deixo la recepta:
Ingredients:
- Formatge de cabra (2 medallons)
- 1 cullerada de mel o melmelada al teu gust (de fruits vermells, de tomàquet..)
- Llavors de sèsam o fruits secs picats (avellanes, ametlles, pistatxos..)
- Palets de broquetes o escuradents rodons.
Elaboració:
- El formatge ha d’estar a temperatura ambient, l’hauràs de deixar fora de la nevera unes hores (Si utilitzes formatge amb pell dura l’hauràs de treure aquesta pell).
- Triturem el formatge amb una forquilla, el barregem amb la mel o melmelada (una culleradeta per 100 grs de formatge) fins aconseguir una pasta homogènia.
- Posa’t uns guants de làtex per agafar porcions de la massa i donar-les forma rodona i els punxem amb el palet.
- Passem per un plat amb llavors de sèsam o fruits secs picats o quasi mòlts. Arrebossem bé i els reservem en la nevera fins el moment de servir.
I per beure.. aprendràs
avui a fer una rica llimonada!
Aquesta recepta és molt senzilla i refrescant,
la beguda perfecta pels dies de calor (Per fer aquesta recepta
es necessita una batedora).
Ingredients:
- 4 llimones
- 80 grs de sucre (pots usar una altre endolçant)
- 500 grs de gel picat
- ½ litre d’aigua
Elaboració:
- Has de rentar i pelar molt bé les llimones, treure-l'hi les llavors i posar-les a una batedora amb la meitat d’aigua, t'anirà molt bé una batedora de got, però pots usar la que tinguis.
- Aquesta barreja l’has de passar per un colador, passa una mica d’aigua pel got de la batedora i torna a posar la barreja ja colada.
- Afegeix la resta de l’aigua, el gel picat i el sucre o endolçant.
- Torna a triturar-lo tot fins que el gel pràcticament s’hagi desfet
i ja les tens llestes!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada