11 de juny 2020

DIVENDRES 12, POSA'T EL DAVANT-AL

Bon dia,

No et preguntes cóm ens trobarem aquests espais de l'Escola?

En cas de que facis servir el mòbil et recomano que activis al final de l'entrada del bloc: Visualitzar la versió per a web

Se’ns acaba el curs!
Ja estem pensant en l’estiu i aquest any amb més ganes, si cal, de veure a gent i de compartir moments.
Dimecres, des del bloc vas rebre informació de com organitzar una festa sostenible.

Avui divendres prepararem un pica-pica festiu

Què seria d’una festa sense un bon menjar?

El problema és que, sovint, a l’hora de preparar un pica-pica es solen servir aliments poc saludables: embotits, patates xips, pizzes processades… 
Per tant, s’acaba convertint en un àpat gens sa. I encara ho és menys si per beure es serveixen refrescos i, per postres, n'hi ha dolços plens de sucre.

Però, fer un pica-pica boníssim i saludable és possible!
Vols idees de receptes fàcils i saludables? 
Per menjar pots preparar:
  • Broquetes de meló i pernil
  • Truita de carbassó
  • Hummus de cigrons que pots menjar amb l’ajuda de palets de verdura crua (crudités) que poden ser de pastanaga, api, pebrots vermells, carbassó…
  • Broquetes de síndria amb formatge fresc
  • Gotets de gaspatxo
  • Piruletes de formatge de cabra
  • Ous farcits de tonyina
  • Farcellets de carbassó i salmó fumat
Per beure:
  • Sucs de fruita naturals 
  • Batuts casolans 
  • Llimonada casolana
De postres:
  • Broquetes de fruita per exemple
Bé, ara ja tenim les idees, què difícil triar només un parell per explicar-te avui.
La veritat és que algunes són molt fàcils i trobaràs moltes receptes a la web.

Jo et proposo fer les piruletes de formatge de cabra i aquí et deixo la recepta:

Ingredients:
  • Formatge de cabra (2 medallons) 
  • 1 cullerada de mel o melmelada al teu gust (de fruits vermells, de tomàquet..)
  • Llavors de sèsam o fruits secs picats (avellanes, ametlles, pistatxos..)
  • Palets de broquetes o escuradents rodons.


Elaboració:
  1. El formatge ha d’estar a temperatura ambient, l’hauràs de deixar fora de la nevera unes hores (Si utilitzes formatge amb pell dura l’hauràs de treure aquesta pell).
  2. Triturem el formatge amb una forquilla, el barregem amb la mel o melmelada (una culleradeta per 100 grs de formatge) fins aconseguir una pasta homogènia. 
  3. Posa’t uns guants de làtex per agafar porcions de la massa i donar-les forma rodona i els punxem amb el palet.
  4. Passem per un plat amb llavors de sèsam o fruits secs picats o quasi mòlts. Arrebossem bé i els reservem en la nevera fins el moment de servir.

I per beure.. aprendràs avui a fer una rica llimonada!
Aquesta recepta és molt senzilla i refrescant, la beguda perfecta pels dies de calor (Per fer aquesta recepta es necessita una batedora).

Ingredients:
  • 4 llimones 
  • 80 grs de sucre (pots usar una altre endolçant)
  • 500 grs de gel picat
  • ½ litre d’aigua
Elaboració:
  1. Has de rentar i pelar molt bé les llimones, treure-l'hi les llavors i posar-les a una batedora amb la meitat d’aigua, t'anirà molt bé una batedora de got, però pots usar la que tinguis.
  2. Aquesta barreja l’has de passar per un colador, passa una mica d’aigua pel got de la batedora i torna a posar la barreja ja colada.
  3. Afegeix la resta de l’aigua, el gel picat i el sucre o endolçant. 
  4. Torna a triturar-lo tot fins que el gel pràcticament s’hagi desfet

i ja les tens llestes!!
 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada