Gairebé tan important és el que menges com quan ho menges
Avui et parlaré de la importància de respectar un horari i no deixar passar massa temps entre àpats, i de la reacció del cos quan no ingereixes aliments durant molta estona.
Tenim la falsa idea de que si saltem algun àpat estem fent una bona acció per aprimar-nos.
Aquesta idea no pot ser més equivocada.
És important realitzar un àpat cada 3 o 4 hores durant el dia per mantenir un nivell d'energía més o menys constant.
Els primers àpats del dia: esmorzar, mig matí, i el dinar, han de ser una mica més potents que el berenar i el sopar, ja que durant la tarda generalment acostumes a estar menys actiu.
A més, si menges 5 vegades al dia controlaràs millor el teu apetit i evitaràs picotejar.
El teu organisme està preparat per passar gana, i per això te mecanismes de defensa, és a dir, quan estàs en situació de dejú, el teu organisme està en alerta, això significa que està preparat per acumular reserves en quant menges alguna cosa. Per tant, quan facis el següent àpat el teu cos acumularà el greix com reserva.
Pel contrari si els nivells d'energia són constants, el teu metabolisme estarà funcionant i la despesa és major.
I bé, si ja hem aclarit que el sopar ha de ser lleuger, et proposo una alternativa a la pizza, semblant a la que coneixes però més lleugera i saludable, i apta si tens intolerància al gluten.
Et sorprendrà!
1 carbassó
4 cullerades de salsa de tomàquet
3 talls de formatge light
Pernil de gall d’indi o York
Pinya (opcional)
Xampinyons (opcional)
Orenga
Una miqueta de sal
Elaboració:
És molt important que preparis la base a la safata que la vagis a fornejar, perquè no queda gaire sòlida i es desmuntaria al canviar-la. La pots fer sobre un paper vegetal.
Renta el carbassó i talla’l en tires, procurant que siguin totes del mateix gruix. Si tens una mandolina o algun aparell que t'ajudi a tallar-lo millor.
Disposa´l formant un cercle i omplint-lo senser. Posa una mica de sal.
Unta la base de carbassó amb el tomàquet, pots posar bastant quantitat i una mica d’orenga per sobre.
Ja pots posar la resta d’ingredients, que no han de ser necessàriament els que et proposo, la pots fer al teu gust.
Enfornem, amb el forn prèviament escalfat a 250 graus, durant 8-10 minuts.
No triguis en menjarte-la que es refreda ràpid!
Pas a pas:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada