1 d’abr. 2020

DIMECRES 1, JA FAS EXERCICI?



Bon dia,

Ja som a l'abril.

Ara ja portem uns dies a casa i potser estem massa quiets. I això no és massa bo. Ja penses a fer algun tipus d'exercici físic cada dia? Balles o fas gimnàstica? Has trobat a internet algú que ensenyi una taula de gimnàstica o d'estiraments? 


Per si no fas cap tipus d'exercici, t'ho posem fàcil, aquí adjuntem un vídeo de la professora d'educació física de l'institut escola Trinitat Nova. En aquest centre els professors fan de youtubers i proposen activitats als seus alumnes confinats i ens conviden a que veiem els seus vídeos. De la mateixa manera estarem encantats que ells vegin i facin els nostres reptes. 

A veure si t'atreveixis cada dia a fer el que ens proposa la Lara?



Però comencem amb els reptes

Repte 19, saps els noms científics de les fruites i hortalisses?

El nom científic és un nom únic que cada planta, animal o ésser viu té i que qualsevol estudiós coneix. Així quan dos expert de països diferents han de parlar d'una planta concreta fan servir aquest nom i poden estar segurs que no s'equivoquen. Normalment és un nom diferent del nom comú, està format com a mínim per dues paraules i la primera sempre es fa començar amb majúscula.



Per exemple el nom comú de la següent planta en català és marfull, en castellà durillo, en anglès laurustinus i en francès laurier-tin.



El seu nom científic és Viburnum tinus, un únic nom que tothom coneix i que permet reconèixer la planta amb independència de l'idioma que estem fent servir.


I ara ve el repte

Aquí tens un parell d'imatges del pintor italià Guiseppe Arcimboldo que estan fetes de fruites i verdures. Seria massa fàcil demanar-te quines veus, així que et proposem que primer facis una llista amb 20 de les hortalisses i fruites que veus, que després busquis per internet quin és el seu nom científic i que finalment ens enviïs la llista dels noms científics de les hortalisses i fruites que hagis trobat. 


Recorda els noms científics sempre tenen dues paraules (com a mínim) i la lletra inicial de la primera paraula s'ha d'escriure en majúscula.

Per exemple veiem una Cynara scolymus que el primer personatge porta al pit com si fos una flor.




Bona sort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada