Que us vagi de gust!!
Dificultat: baixa.
Temps d'elaboració: 40'.
Producte principal: salmó, cuscús, coliflor i romanesco.
Temporada: tot l'any (més òptim tardor-hivern)
Ingredients per a 4 persones
- 500 g de llom de salmó sense pell ni espines
- 10 ml d’oli de sèsam
- 1 coliflor
- 1 romanesco
- 50 ml d’oli de gira-sol
- 20 g de mantega
- 15 g de pa ratllat
- 100 ml de soja líquida
- 25 g de mel
- 30 g de rúcula
- Gingebre
- Sal i pebre
- Per començar, fem el cuscús de romanesco i coliflor. En un bol, ratllem amb un ratllador el romanesco i la coliflor amb sal, una mica d’oli i pebre. Ho tapem amb paper film.
- Fem el mateix amb la coliflor: la ratllem, hi posem sal i pebre, una mica d’oli. La tapem amb paper film.
- Coem al microones, els 2 bols, el del romanesco i el de la coliflor. 1 minut a temperatura màxima.
- Posem a reduir la soja en un cassó. Hi afegim també la mel i la resta d’oli de sèsam. Que ens quedi un xarop. 2 minuts.
- Per fer l’hamburguesa, en cru, piquem el salmó, sense espina ni pell, en un robot de picar. Hi afegim la meitat de l’oli de sèsam, el gingebre, sal i pebre, i una mica de pa ratllat per a compactar. Muntem les hamburgueses amb un motllo, cada una de 130 grams. Les reservem.
- Marquem l’hamburguesa en una paella. Amb el foc fort, perquè es faci per fora i quedi rosat l’interior.
- Emplatem l’hamburguesa i hi posem per sobre uns brots de rúcula. Ho salsegem amb la reducció de soja i ho acompanyem amb el cuscús de romanesco i coliflor.
El grup d' hort
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada