27 de febr. 2015

JA QUASI ÉS PRIMAVERA... O HO SEMBLA!

Quan observem el jardí, el viver o l’hort de l’escola ja podem notar que alguna cosa bona s’està apropant: la primavera.


Ja fa unes setmanes que els ametllers estan florits. Aquests arbres són com la senyal de sortida d’una carrera d’esdeveniments fantàstics. Són el semàfor en verd perquè les plantes, ja siguin grans o petites, comencin a despertar d’una llarga temporada de repòs hivernal.


Als jardins de l’escola trobem raconets discrets. Ara aquests racons es vesteixen amb el groc dels narcissos, el rosa i vermell del codonyer del Japó...
 

 I una curiositat: si us apropeu al gatell de vora la catalpa sentireu com mai el zum-zum de les abelles que busquen els primers grans de pol·len per fabricar la mel de la temporada!


I tornant als ametllers... us heu fixat que n’hi ha que fan la flor de color blanc i altres de color rosa? Segur que sí. Però sabeu quines varietats són? Les que trobem a la zona del Vallès són l’anomenada ‘Desmai llargueta’, de flor blanca, i la Marcona Garrigues, de flor rosa. Es feien servir antigament per marcar els límits de les finques, per això no és estrany veure fileres d’ametllers entre un camp i altre.

Fins la propera!
Rosalia Jiménez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada