26 de maig 2020

DIMARTS 26, EMOCIONA'T


Estrelítzia
Bon dia

La primavera continua a l'escola i diferents plantes ens van florint: estrelítzies, iris, dimorfoteques, vinques ... i moltes més.





Avui a Emociona't et parlaré de les persones tòxiques.
T'has trobat alguna vegada amb una amistat o amb una parella tòxica?

A partir d'una sèrie de senyals podràs trobar la manera de detectar quan una persona és tòxica o bé és una amistat saludable.

Quan diem que algú és tòxic, parlem d'una persona que afecta directa i negativament a les persones més properes, degut a una personalitat egocèntrica i narcisista.

Egocentrisme: Característica que defineix a les persones que veuen les seves opinions e interessos més importants que els dels demés.

Narcisisme
 Amor que es dirigeix una persona a sí mateixa. Enamorament d’un mateix basat en la pròpia imatge o ego. 


Senyals per a identificar a una persona tòxica:
  • Es mostren com a víctimes: són persones que sempre es queixen per gairebé tot i encomanen el seu malestar als altres.
  • Són envejoses: no es posen a la pell dels altres i per tant, son pràcticament incapaços d'alegrar-se dels èxits dels altres.
  • Falta d'autocrítica: sovint consideren que tots els hi surt malament i que la gent se'ls hi posa en contra. És a dir, no acostumen a analitzar si són ells que han fet les coses malament.
  • Són imprevisibles: el seu estat d'ànim sol canviar sovint i mai saps per on et sortiran. Les persones tòxiques acostumen a enfadar-se amb facilitat de manera que les seves amistats sempre estan procurant mantenir-les “satisfetes” perquè no s'alterin.
  • No paren de parlar d'elles: sempre parlen dels seus problemes, de les seves virtuts, de les seves experiències... no deixen intervenir als altres. Solen ser individus amb poca consideració pels sentiments de la gent que els envolta i no demostren empatia.
  • Són dependents: Sempre et volen tenir al seu costat i et van aïllant de la resta de la gent. Són persones amb poca autonomia i bastant dependents.
  • Contagien el seu pessimisme: No totes les persones tòxiques acostumen a mostrar el seu pessimisme de manera clara, moltes ho dissimulen perquè la gent no se'ls hi giri en contra. I com ho fan? Doncs mostrant-se poc entusiasmades per un pla en concret. D'aquesta manera manipulen poc a poc a les persones per aconseguir el que volen.
Bé, tens alguna persona al voltant que és així?
Has pensat alguna vegada en com ets tu amb les teves amistats?

Ara et deixo 5 característiques del que és tenir una amistat saludable:
  • L'amistat verdadera és honesta i ens permet ser el que som: Amb els amics, no necessites ser el que no ets, ni mostrar-te de una manera artificial per sentir-te bé i fer sentir bé als altres.
Un amic de veritat, no menteix, i ens ofereix amb sinceritat les opinions que li demanem, inclús ens oferirà comentaris que estaran enfocats a que siguis millor persona o més feliç.
Una amistat sana t'ajudarà a ser millor persona sempre.
  • Els bons amics saben discutir sense espatllar l'amistat: un bon amic, sap solucionar les diferències i no serà rancorós. T'entendrà i s'esforçarà per solucionar qualsevol conflicte que sorgeixi. 
  • Els bons amics respecten altres amistats: Un bon amic no s’enfadarà si passeu algun temps separats i recolzarà la llibertat de que tinguis altres amistats. 
  • A una verdadera amistat hi ha confiança mútua: Els amics verdaders confien entre ells. Una amistat sana implica un alt nivell de confiança. Compartiràs els teus sentiments amb un amic sense sentir-te traït.
  • A les amistats sanes existeixen límits: Aquests límits són deixar llibertat a l'altre, no actuar de manera abusiva o acaparadora i no donar per segur certes coses, ignorant a l'altre o no comptant amb les seves necessitats o interessos. Trobar l'equilibri és el que va conformant una amistat sana i duradora.
Què t'ha semblat aquest tema?
Has vist què fàcil i positiu resulta ser saludable amb el teu voltant? 

Espero que t'hagi agradat i t'espero la setmana que ve!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada