14 de maig 2020

DIJOUS, CONNECTA'T


Carretons florits de rosers al Palau Falguera

Bon dia

Per aquestes dates estaríem també treballant als jardins del Palau Falguera a Sant Feliu de Llobregat, per a l'Exposició Nacional de Roses d'aquella ciutat. Avui en pengem unes fotos.


No us perdeu el mural de classe, en Kevin ha fet una bona aportació! Gràcies.



Has pensat a mans de qui pot arribar les imatges i comentaris que puges a Instagram, Facebook o a Whattsap?

Cóm et mostres a les xarxes i qui et veu
Aquests dies estem permanentment connectats a la xarxa, ja sigui amb l’ordinador, amb l'smartphone” o amb una tablet.
Et connectes per xerrar amb els amics, jugar en línia, veure el darrer vídeo viral, per a estudiar on line o buscar informació de qualsevol tipus.

Per tal que aquesta experiència no et deixi mal gust és necessari que tinguis en compte algunes mesures, de sentit comú i de seguretat, per a protegir la teva identitat digital i les teves dades.
De la mateixa manera que tens una identitat a la vida real també en tens una de digital. Cada vegada que publiques un contingut a Internet estàs construint la teva identitat digital.

Identitat i reputació digital
Aquesta identitat no només està formada per allò que publiques i mostres, sinó també per tot allò que altres (com familiars, amics, escoles o associacions) publiquen sobre la teva persona, encara que no te n’informin.

La informació que comparteixes, les pàgines que visites, els comentaris que fas als fòrums, les imatges que 'subes', cóm et mostres a través de la web-cam i el que altres persones diuen de tu a la xarxa deixa un rastre digital.

Aquí tens unes recomanacions per fer un ús sense riscos de la “webcam”:
  • Fes-la servir només amb usuaris de la màxima confiança i no facis res que no faries en públic
  • Tingues present la informació de context que es transmet, és a dir, del lloc on estàs, les persones que passen pel nostre darrere, el que es veu per la finestra, ...
  • Manté l’equip lliure de programari maliciós per evitar-ne el control remot
  • Gira la càmera cap a un angle mort o tapa-la quan no la facis servir
  • Comprovar que la imatge que ens mostra l'altra no és una gravació demanant-li que faci algun moviment concret
Pensa que als meets i video xats estàs mostrant la teva imatge. Per tant, has de tenir en compte el context i amb qui o quins parles i de cóm mostres la teva imatge i  la teva actitud (tot això diu molt de tu).
La imatge que projectes cap a l'exterior -positiva o negativa- és el que configurarà la teva reputació digital.

És molt fàcil publicar continguts a Internet, sobretot gràcies al mòbil i la immediatesa que permet, però no és tan fàcil esborrar-los.
Un cop la informació és a la xarxa en perdem el control i no podem saber fins on pot arribar, quan ho farà ni quin ús se li donarà.
És probable que encara que intentis esborrar un contingut, algú ja l’hagi compartit en alguna altra pàgina i seguir-li el rastre es converteix en una missió gairebé impossible.

Un comentari o una foto que en un moment donat et pot semblar graciós poden no ser-ho d’aquí un temps i arribar a tenir conseqüències negatives.

Publicar sense pensar en les conseqüències... pot portar-te mal de caps.

Cal pensar molt bé com construïm la nostra imatge digital perquè la velocitat de les xarxes resulta imparable i tot i que intentem esmenar-ho, el més probable és que el tema se’ns escapi de les mans.

Font: Identitat i reputació digital
Autor: Greyer


La setmana que ve et parlaré del que pot suposar el teu rastre digital, la teva empremta digital a les xarxes a l’hora de cercar i trobar una feina, de lo important que pot ser a per a tu tenir una bona reputació digital.

Recorda't! 
Aquest diumenge  17 és el dia Internacional de Internet
Encara estàs a temps de gravar el teu vídeo i participar en el concurs
que organitza la plataforma
 
Ànim!




L'Edu ens envia fotos del pastis de pastanaga. Quina pinta!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada