24 d’abr. 2020

DIVENDRES 24: TALLER DE CUINA





Bon dia

Avui si que s'ha aixecat un dia agradable. Aprofita per obrir finestres i deixar entrar l'aire net i el sol. 

A l'escola el dia de Sant Jordi el roserar estava espectacular, heu quines roses!!



  Posa't Al davant-al!

Has llegit els poemes que vam penjar ahir?

Llegir i realitzar una mica d'exercici són dues coses que pots fer cada dia (encara que tan sols sigui una estona;-) i que t'ajudaran a passar millor el temps a casa.

Avui jo em poso el davantal, i tu, et poses el davantal?

Las dues receptes que et proposem a continuació les pots fer durant el Finde.
Pren nota dels ingredients per a quan vagis a comprar o  be cercar-los d'alguna altra manera -igual pots deixar una nota per si algun veí o veïna en té dallò que et falta (Clar que desprès, li hauràs de deixar tastar el que facis. Favor per favor:-)

- Tens ganes de menjar quan no toca?
- A mi em passa molt sovint. Així que, en lloc d'agafar unes galetes o obrir una bossa de xips, he decidit pensar en alguna recepta saludable, fàcil i amb pocs ingredients.

- Vols que comparteixi aquesta idea amb tu?
- Doncs aquí et deixo un parell receptes:

Galetes de civada i plàtan
 

Ingredients: Un plàtan ben madur i una mica de civada
  1. Xafa un plàtan molt madur amb l’ajuda d’una forquilla
  2. Barreja amb flocs de civada -uns 30 grs més o menys (3 ó 4 cullerades grans). Si vols pots afegir una mica de canyella mòlta
  3. Reparteix la massa en petites porcions -més o menys la quantitat que hi cap en una cullerada de postres- a sobre d’una placa de forn on posis un paper de fornejar
  4. Posa al forn uns 15 o 20 minuts

Et sorprendràs de lo bones que són! 
T'aconsello guardar-les en un pot de vidre ben tancat (si és que et queda alguna per guardar!)


Chips de poma



Quantes vegades hauràs dit:

- Tinc gana

I la resposta ha estat:

- Menja't una cama

ja, ja, ja... és broma

- Tinc una mica de gana, què podria menjar?
I la resposta ha estat:
- Menjat una poma!
Doncs sí, pots menjar-te una poma però de manera molt més divertida.
Ingredients: Poma i Canyella en pols
  1. Fes llaminetes la poma -pots fer-ho amb l’ajuda d’un pela patates en cas de que no tinguis mandolina, la qüestió es que quedi molt fineta
  2. Reparteix la poma en una placa de forn que hagis cobert amb un paper vegetal
  3. Posa-li per sobre una miqueta de canyella en pols
  4. Forneja a 110 ºC durant unes 2 hores donant la volta a meitat de la cocció

Resulta d'un dolç espectacular!


Aquesta Diada de Sant Jordi ens heu enviat moltes coses: dibuixos, escrits i algun creació especial. I també ens heu felicitat, moltes gràcies. 
Veiem que hem rebut.

El Xavi C ens envia el dibuix d'un dels protagonistes del dia


En David G comparteix un poema que ens fa pensar

La vida
A la vida tens dolor
A la vida tens passió
A la passió tens amor
A l' amor tens satisfacció

A la satisfacció tens acceptació
Amb l'acceptació tens traïció
Amb la 
traïció es trenca el meu cor
El meu cor sent amargor
La Carol ens fa un dibuix que canvia la història del cavaller matadracs
 
La Meritxell aporta un cal·ligrama

 
Finalment descobrim el treball en paper fet per l'Albert
Ens explica que ha tingut una mica d'ajuda. Doncs molt bé, a vegades tots en necessitem. Molt bonic, Albert

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada