26 de març 2020

DIJOUS 26: HA TORNAT UN XIC EL FRED


Bon dia, com va la fresca?

Et volem demanar disculpes perquè aquest dos darrers dies no hem pogut fer funcionar el bloc tal com ens agrada. A partir d'avui ja tot tornarà a funcionar.

Ahir, a darrera hora, vam respondre als reptes 7 i 8 penjant les imatges del jardí de les aquàtiques i les històries que ens vareu fer arribar.

També hem obert la pàgina diari dels alumnes on recollirem i penjarem comentaris, fotos o curiositat que ens desitgeu compartir. 

Per acabar i abans dels reptes: un cop pengem les solucions ens podeu enviar les vostres respostes, però ja no les penjarem. Tancarem el tema. Bé, farem una excepció: el jardí que el podem anar fent créixer.

REPTE 11, Plantes que ens curen?


Ara que hem sortit de l'hivern i encara fa dies de fred, pluja i humitat, ens hem de cuidar per tenir les defenses ben altes! No deixem passar cap virus!

Sabies que hi ha herbes anomenades medicinals o remeieres que es fan servir des de l'edat de pedra? A més, la major part de les més utilitzades són plantes que, avui dia, creixen a prop de les cases, a les vores dels camins, als marges dels camps, dels horts i dels recs.

L’ús d’aquestes plantes s'està recuperant actualment, després d'un període de crisi que va començar amb la revolució dels fàrmacs, el segle XIX. A més, el seu coneixement és un patrimoni molt fràgil, ja que es transmetia de manera oral o informal de generació en generació.

Aquest repte fa referència a l'època de l'any que passem, plena de refredats, mals de cap i d'esquena, estrès... un sense fi de motius per no trobar-se bé.

Va! som-hi!




L'aventura de les plantes medicinals o remeieres.

Aquí anomenem 6 plantes medicinals:
  • Calèndula
  • Camamilla
  • Espígol
  • Eucaliptus
  • Marialluïsa
  • Til·la
Podries respondre aquestes preguntes
  1. Quantes espècies de plantes remeieres creus que son conegudes i utilitzades per la humanitat?
  2. Podries trobar una fotografia de cadascuna?
  3. Sabries dir què pot curar cadascuna d'elles?
  4. Si tinc un examen al dia següent i estic molt nerviós/a amb quina d'aquestes plantes ho podria alleugerir? Com ho faria?
  5. Busca 3 plantes medicinals més, que no apareguin al llistat, i explica per a que poden anar bé?
Pots trobar informació sobre aquest interessantíssim tema, clicant el següent enllaç: Les 25 herbes remeieres més freqüents i les seves propietats medicinals.

Millorem la nostra salut!

REPTE 12 Una tirada de SET

Alguns ja hi heu jugat a mates. El set és un joc en que es posen unes cartes sobre la taula i s'han de trobar grups de tres cartes que tinguin semblances: per exemple, que les figures  tinguin el mateix color o que n'hi hagi la mateixa quantitat.

Ens podem fixar en 4 coses
  • Color: verd, lila, vermell
  • Forma: cucs, rombes i ous
  • Quantitat: 1, 2 3
  • Ompliment: buits, plens o ratllats
El millor és provar jugant. Fem una primera ronda.
Intenteu i busqueu algun grup de tres cartes que s'assemblin en alguna cosa i ens envieu 1 -només una- resposta i explicarem cada una d'elles.






1 comentari:

Unknown ha dit...

Repte 11:Quantes espècies de plantes remeieres creus que son conegudes i utilitzades per la humanitat? Resposta:Hi ha 700 plantes medicinals.

Podries trobar una fotografia de cadascuna?No.

Sabries dir què pot curar cadascuna d'elles? Si.Resposta.Primera planta.Arboç Blanc:Serveix perquè funcioni bé el cor. Segona planta Boixerola o raïm d'ossa.Serveix per tractar infeccions orinals. Tercera planta Calèndula.Serveix per baixar les inflamacions de la pell.


Si tinc un examen al dia següent i estic molt nerviós/a amb quina d'aquestes plantes ho podria alleugerir? Com ho faria?Resposta:Com ho fariem.: Lo faríem fent infusions posaria aigua calent i després em beuria el caldo. Hierballuisa


Busca 3 plantes medicinals més, que no apareixen al llistat, i explica per a que poden anar bé? Resposta: Manzanilla:Serveix per facilitar la digestió i el malestar intestinal.Melissa:Serveix per reduir la ansietat i el estres i ayuda a dormir i també serveix per el dolor muscular dels esportistes.Valeriana:Serveix per aliviar la ansietat i es nervis.
Repte 12:Aquestes son les cartes:la carta numero 2 la carta numero 12 i la carta numero 14


Publica un comentari a l'entrada