9 de juny 2020

DIMARTS 9, EMOCIONA'T

Bon dia,
Us heu preguntat com baixaran les rieres que limiten l'Escola?

Riera - Camí de Can Girona
Amb molt d'aigua segurament - riquesa pels camps



Amistats d'estiu
Avui et parlaré de les amistats d'estiu-
Ara que arriben les vacances i deixes enrere la rutina, segur aniràs a la platja, faràs algun viatge o alguna activitat d'oci.
Això convida a deixar-te sorprendre pels altres i fer noves amistats.

Però, t'has parat a pensar algun cop en si realment ho són?

L'amistat no sorgeix de sobte com pot passar amb l'amor. No és un sentiment, és una virtut, és el resultat de l'esforç per a construir aquest tipus de relació amb una persona. S'ha de cultivar i nodrir.

Una amistat ha de reunir dos aspectes fonamentals:
  • La consonància en els judicis respecte al món -el que es pensa, les similituds o diferències amb l'altre persona.
  • Un amor-efecte recíprocs -voler el millor per l'altre sense buscar el benefici propi.
Els amics han de ser iguals
Han d'estar a la teva alçada en tots els sentits. Difícilment pots ser amic d'algú que consideres pitjor que tu (més miserable, més interessat, menys intel·ligent, menys capaç, etc.).

Només les bones persones poden tenir amics.

Entre la gent mancada de noblesa o bondat, no hi pot haver amistat -“s’acabaran
traint”.

Tipus de “falses amistats” d'estiu:

  • Amics forçosos o de conveniència: En els viatges pots compartir converses d’un mateix trajecte de bus o tren per avorriment o per proximitat física. També poden sorgir aquestes amistats a càmpings, hotels... on pots viure relacions molts pràctiques i properes.
  • Amics de festa: A les nits d’estiu, les festes augmenten i hi ha més possibilitats de connectar amb gent. Algunes persones, possiblement, us retrobareu de nou en altres sortides estiuenques.
  • Els coneguts o “amics d'altres anys”: Persones que retrobaràs d'altres estius i per les quals sents algun tipus d'atracció o simpatia.
  • Amics o amigues amb qui has tingut “alguna cosa més que una simple amistat”: Persones que coneixes i amb les quals pots intimar molt, però que bàsicament l'interès resideix en mantenir relacions de tipus més íntim amb elles.
  • Els amics dels amics: Per mitjà dels teus amics, tens l’oportunitat de descobrir altres persones. Pel fet de ser amics dels teus amics, tens més números de convertir-se en “amics de debò” perquè compleixen les condicions per poder ser amics.

Consells per mantenir una bona amistat
Totes aquestes relacions estiuenques, si es cultiven de mica en mica, poden convertir-se en “amistats de veritat”. Ara bé, després d'aconseguir aquest estatus, és important que el mantinguis.
Aquí tens cinc claus per a aconseguir-ho:
  1. No trair l’amistat. És a dir, no demanar a l’amic que faci res deshonest per tu.
  2. Controlar les inestabilitats emocionals. L’amistat va més enllà de les emocions i els sentiments, és una virtut.
  3. Donar més importància als aspectes en què sou iguals i als acords aconseguits que no a allò en que sou diferents i no hi ha acord.
  4. Fer coses junts. Conversar, per exemple. Trobar-se. No importa el temps que passi entrenant perquè a l’amistat no li importa gaire el temps.
  5. Preocupar-te per ell sense pensar en un interès o profit propi. Tractar-vos obertament i directament. A l’amistat no li agraden les “segones intencions”, el “pensava que tu pensaves que jo pensava...


T’has trobat algun cop allà on estiueges amb alguna amistat que pensaves que era real i era més bé per conveniència?

Ara ja saps com és una amistat real i què pots fer per mantenir-la tot i si només veus aquell amic o amiga a l’estiu o el coneixes a alguna festa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada