24 de nov. 2015

RECEPTA DE CUINA AMB INGREDIENTS DE L'ESCOLA

Des del grup d'hort us proposem la següent recepta: Hamburguesa de salmó amb cuscús de col-i-flor i romanesco. Dos dels ingredients necessaris els podeu comprar a l'escola, la col-i-flor i la rúcula.

Que us vagi de gust!!

Dificultat: baixa.
Temps d'elaboració: 40'.  
Producte principal: salmó, cuscús, coliflor i romanesco.
Temporada: tot l'any (més òptim tardor-hivern)
Ingredients per a 4 persones 
  • 500 g de llom de salmó sense pell ni espines
  • 10 ml d’oli de sèsam 
  • 1 coliflor
  • 1 romanesco 
  • 50 ml d’oli de gira-sol
  • 20 g de mantega
  • 15 g de pa ratllat
  • 100 ml de soja líquida
  • 25 g de mel
  • 30 g de rúcula 
  • Gingebre
  • Sal i pebre
Elaboració:
  1. Per començar, fem el cuscús de romanesco i coliflor. En un bol, ratllem amb un ratllador el romanesco i la coliflor amb sal, una mica d’oli i pebre. Ho tapem amb paper film. 
  2. Fem el mateix amb la coliflor: la ratllem, hi posem sal i pebre, una mica d’oli. La tapem amb paper film. 
  3. Coem al microones, els 2 bols, el del romanesco i el de la coliflor. 1 minut a temperatura màxima. 
  4. Posem a reduir la soja en un cassó. Hi afegim també la mel i la resta d’oli de sèsam. Que ens quedi un xarop. 2 minuts. 
  5. Per fer l’hamburguesa, en cru, piquem el salmó, sense espina ni pell, en un robot de picar. Hi afegim la meitat de l’oli de sèsam, el gingebre, sal i pebre, i una mica de pa ratllat per a compactar. Muntem les hamburgueses amb un motllo, cada una de 130 grams. Les reservem. 
  6. Marquem l’hamburguesa en una paella. Amb el foc fort, perquè es faci per fora i quedi rosat l’interior.
  7.  Emplatem l’hamburguesa i hi posem per sobre uns brots de rúcula. Ho salsegem amb la reducció de soja i ho acompanyem amb el cuscús de romanesco i coliflor. 
Va presentar aquest plat a  TV3 Panda Gay,  professora de cuina de l'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (Maresme).

El grup d' hort

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada